Zagreb, 12. 1. 2021 – Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, donirala je dvadeset hiljada evra za pomoć ugroženim građanima i saniranje posledica razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku. 

U situaciji kada je na hiljade stanovnika Petrinje, Gline, Siska i okolnih mesta ostalo bez svojih domova, i kada postoji još uvek velika opasnost od novih zemljotresa, naša dužnost je da pomognemo koliko god je u našoj moći. Ovom donacijom želimo da bar delimično ublažimo teškoće sa kojima se suočavaju ljudi koji su pretrpeli velike gubitke tokom potresa i podržimo njihov oporavak tokom narednih nedelja i meseci. Sada je najvažnije da stanemo jedni uz druge i pokažimo solidarnost kada je to najpotrebnije”, izjavila je Iva Babović, predsednica Forever Friends fondacije. 

Donacija je uplaćena na namenski račun Fonda 5.5 i zaklade SOLIDARNA, u okviru akcije prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Fashion Company je vodeća modna retail kompanija u jugoistočnoj Evropi, sa 1000 zaposlenih i preko 120 maloprodajnih objekata u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Rumuniji. Briga i odgovornost prema zaposlenima, kupcima i zajednici temelji su na kojima počiva gotovo tri decenije poslovanja kompanije. Zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama u regionu, društveno odgovorno ponašanje postalo je sastavni deo korporativne kulture Fashion Company. 

Zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama u regionu, društveno odgovorno ponašanje postalo je sastavni deo korporativne kulture Fashion Company.