Vrednu donaciju Opštoj bolnici Berane u vidu bolničke opreme i zaštitnih maski, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine, uručila je danas predsednica humanitarne fondacije „Forever Friends“ iz Beograda, Iva Babović, poreklom iz Berana, uz podršku i pomoć Opštine Berane.

Pre toga, održan je sastanak predstavnika fondacije, koja posluje u sklopu kompanije ˝Fashion Company˝ i Opštine Berane.

Fondacija od starta pomaže građanima Crne Gore

Babović je istakla da njihova fondacija od osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore.

“Verujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni koreni moje porodice. Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, kazala je Iva Babović, predsednica Forever Friends fondacije.

Podrška Opštoj bolnici Berane i njenim medicinskim radnicima

U znak zahvalnosti lekarima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima i ostalom medicinskom osoblju regionalne Kovid bolnice za severni region, koji su pokazali da ispod belog mantila kuca najveće srce, Forever Friends fondacija obezbedila je poklon paketiće za decu ovih heroja.

Donacija maski za višekratnu upotrebu

Fondacija Ive Babović je obezbedila i uručila 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivni primer mladima i predstavljaju ponos cele opštine.

Poklon paketići za najmlađe

Podstaknuti željom da unesu radost u dečija srca, članovi fondacije pripremili su paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama.

Predsednica Iva Babović posetila je desetočlanu porodicu Malević i šestočlanu Marinković, kojima je uručila poklon pakete i na taj način joj ulepšala početak 2021. godine.

Posredstvom Opštine Berane narednih dana biće podeljeni paketići mališanima iz preostalih socijalno ugroženih porodica.

Poseta manastru Đurđevi Stupovi i sastanak sa vladikom

Direktorka fondacije Iva Babović sa svojim saradnicima posetila je manastir Đurđevi Stupovi gde se sastala sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske, vladikom Joanikijem.

Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simenona Mirotičivog u Beranama.

Forever Friends fondacija iz Beograda, koja deluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 evra za kupovinu respiratora, kao pomoć u lečenju zaraženih virusom COVID-19. U okviru paketa donacije obezbeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.