Humanitarna fondacija kompanije Fashion Company pruža punu podršku medicinskom osoblju

Beograd, 1. 2. 2021 – Uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, predsednica Forever Friends fondacije Iva Babović uručila je danas poklon vaučere za stotinu lekara koji rade u crvenoj zoni Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i kovid bolnice u Batajnici.

U pitanju su vaučeri za kupovinu u prodavnicama Fashion Company, u kojima se, od pojave korona virusa u Srbiji, primenjuju stroge mere zaštite i predostrožnosti kako bi se sačuvalo zdravlje kupaca i zaposlenih.

Trudimo se da kroz mala dela učinjena s puno ljubavi pružimo dodatnu energiju i elan zdravstvenim radnicima koji se bore za zdravlje svakog pacijenta. Verujemo da ćemo ovu krizu prebroditi zajedno i izaći iz nje povezaniji nego ikada”, naglasila je Iva Babović prilikom uručenja vaučera. 

Ova donacija samo je jedna u nizu humanitarnih akcija koju je fondacija sprovela kao podršku medicinskom osoblju i zdravstvenim sistemima Srbije i Crne Gore. U 2020. donirano je 100.000 evra Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i 20.000 evra za kupovinu respiratora Crvenom krstu Crne Gore.

U proteklom periodu uručeni su poklon paketi za decu zaposlenih u kovid bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“, paketići za novorođene bebe u Opštoj bolnici Požarevac, kao i bolnička oprema, zaštitne maske i poklon paketi Opštoj bolnici Berane.

Kao deo podrške da živimo odgovorno i solidarno, pazeći na sebe i druge, regionalni multibrend lanac prodavnica Fashion&Friends lansirao je zaštitne maske za lice, koje, pored zaštitne, imaju i humanu ulogu. Deset odsto prihoda od svake prodate maske donira se u dobrotvorne svrhe posredstvom Forever Friends fondacije.