Intervju sa Ivom Babović – Fondacija Forever Friends je prijatelj budućnosti

Predsednica fondacije Forever Friends, Iva Babović izdvojila je vreme da otkrije temelje na kojima počiva ova humanitarna priča, kao i na koji način fondacija doprinosi našem okruženju i kako ulaže u bolju budućnost. 

Evo i pitanja na koja je tim povodom odgovorila.

Kako je nastala Forever Friends Fondacija?

Fashion Company  već decenijama podržava humane akcije i društveno odgovorne projekte. Istovremeno, solidarnost i zajedništvo su neraskidivi deo naše kompanije, pa smo zaključi da ćemo osnivanjem Fondacije još lakše i sistematičnije doći do pravih rešenja i pomoći koju želimo da pružimo.

Fokusirali ste se na brigu o porodici, obrazovanju, životnoj sredini i kulturnoj baštini. Na osnovu čega ste napravili ovaj izbor? 

Deca su naša budućnost. Zato smatramo da je važno njihovo odrastanje u zdravoj mentalnoj i fizičkoj sredini, u kojoj će učiti da vole istoriju svoje zemlje, jer je ona utkana u naše biće. Smatram da je nasleđe ne samo osnova, već i zalog za budućnost.

Fondacija je počela rad u jeku pandemije, što vas nije sprečilo da neke velike projekte organizujete u Srbiji i Crnoj Gori. Na koji ste posebno ponosni?

Pandemija virusa nam je pokazala koliko je važno da se ujedinimo, mislimo jedni na druge i zašto prave vrednosti treba da budu središte svega. Najponosnija sam na finansijsku i robnu pomoć koju smo obezbedili tokom najvećeg udara korona virusa u  regionu. Naše liderstvo počiva na tome da biti vođa danas ne znači praviti poslovne rezultate, već stvarati smisao. 

Šta vas inspiriše da stvarate promene u našem okruženju? 

Empatija mi je oduvek bila izražena, a ovaj osećaj je posebno podstaklo majčinstvo. Iz dana u dan se trudim da budem oslonac ljudima, kako bi ostvarili svoje snove i kreirali budućnost o kojoj sanjaju.  

Verujem da nam život vraća ono što pružamo drugima. Zato svaki novi dan cenim i započinjem sa osmehom, jer dobijam priliku da pomognem nekome.

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Moj dan najviše je usmeren ka mojoj porodici. Ustajem veoma rano, jer volim zoru, a jutra su mi obično užurbana, s obzirom da spremam troje dece za školu, što je svojevrsna avantura (smeh). 

Zatim počinje moj radni dan u krugu najbližih saradnika, kada prolazimo kroz zadatke koji nam predstoje. Trudim se da odvojim vreme u rasporedu za čitanje, jer me literatura posebno inspiriše. Mnogo učim od divnih ljudi koji su me svojim savetima, energijom i iskustvom zagrlili.

Kakvi su planovi fondacije u narednom periodu?

Radiću na tome da fondacija  inspiriše, pokreće, i menja okruženje na bolje. Takođe, želim i da veličamo prave vrednosti kroz projekte koji su ogledalo svega u šta verujemo. 

S obzirom da sam rođena u Crnoj Gori, a ceo život živim u Srbiji, za početak ću se posvetiti onome što poznajem dušom. – zaključila je Iva.